Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktingfråga splittrar Nora-majoriteten

Koalitionssamarbetet mellan den politiska majoriteten i Nora vacklar. Nu ifrågasätter Moderaterna samarbetspartnern Socialdemokraternas agerande den sista tiden.

Annons
Tom Rymoen.

Nora. Efter Socialdemokraternas uttalanden angående att de och Moderaterna var oense i beslutet som fattades avseende mottagandet av ensamkommande flyktingbarn ger Moderaterna i Nora svar på tal.

I ett pressmeddelande skriver kommunalråd, Tom Rymoen (M), att partiet i dagsläget är osäkra på var S står gällande samverkan.

M håller inte med om S i deras förklaring till varför majoriteten i Nora kommun röstade olika i kommunfullmäktige senast.

Medan S förklaring bygger på otydligt beslutsunderlag och ”den sena timmen” hävdar M att man var överens om att först utreda vilken den bästa formen för ett mottagande av ensamkommande flyktingbarn i Nora är och först därefter fatta ett beslut, vilket Tom Rymoen menar att Socialdemokraterna inte gjorde.

I pressmeddelandet skriver Rymoen: ”Vi tycker att samverkan hittills fungerat mycket bra i de flesta sammanhangen och beklagar att denna situation uppstått men har en del interna synpunkter för S att ta ställning till som avgör förutsättningarna för fortsatt samverkan.”

Tom Rymoen riktar också kritik emot S för att man upplever att de lämnat inviter till Vänsterpartiet om ett utökat samarbete.

Mer läsning

Annons