Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkparken fylldes av nostalgi

Två ljumma sommarkvällar i rad har Nora Folkets park fyllts med musik. 70-talet utgör basen – men även nyskapande pop gästar dansbana och teaterlada.

Annons

– Stämningen och folkparksformatet är fantastisk. Det är litet och handlar om musik och spontanitet. Och så är det ingen fylla, säger Lasse Högberg från Segmon.

Ungefär 350 personer besökte festivalen på fredagskvällen. Lördagen har visserligen inte riktigt kommit i gång vid 18.30-tiden – även om flera band redan spelat – men det ser glest ut i publikleden.

– Jag tror folk är lite sega på att att ta sig ut. Sen kanske olyckan som stängt av trafiken under dagen påverkar också, tror Moa Rudebert, arrangör tillsammans med sex andra.

En av de ursprungliga initiativtagarna heter Ted Ström. Han har en bakgrund inom proggmusiken i bandet Svenska musikrörelsen och skivbolaget MNW.

– Han hade kontakter, därför blev det mycket progg i början. Vi vill ha mer bredd även om 70-talsmusiken utgör basen. I dag finns även hans söner med som bidrar med sina kontakter, säger Moa Rudebert.

Hon ser mycket fram emot kvällens spelning med Dan Hylander som påminner om 70-talet och en tid då hans musik spelades frekvent.

– Det går inte att sitta still!

På två scener varvas spelningarna mellan halv fem på eftermiddagen till halv två på natten. Totalt 21 stycken. Avslutar kvällen gör P3 Guldvinnarna This is Head. Inne på dansbanan står backar med begagnade vinylskivor för den som vill bläddra och införskaffa. Restaurangen bjuder på asiatisk mat lagad av kockarna som till vardags huserar i vagnen bredvid Icabutiken i Nora.

– Vi vill att folk ska kunna äta gott och ta en öl. Men tyngdpunkten ligger på musiken – inte på festandet. Det är inget alkoholfritt arrangemang men de som kommer hit gör det för att lyssna på musik, inte för att supa, säger Moa Rudebert.

Mer läsning

Annons