Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningarna är oroliga för nya hallavgifterna

Kommunstyrelsen i Nora var inte imponerad av det framtagna underlaget när frågan om att avgiftbelägga nyttjandet av idrottslokaler och andra anläggningar fanns med på dagordningen vid senaste sammanträdet.
– Jag har känt hela tiden att det här måste bli tydligare, säger kommunalrådet Helena Vilhelmsson (C). Vissa detaljer saknas i underlaget.

Annons

Många föreningar har oroats sedan Nora kommuns budget klubbades i slutet av förra året. Som ett sparförslag beslutades då att kommunens idrottsanläggningar ska avgiftsbeläggas. Vid det senaste sammanträdet i kommunstyrelsen var ärendet uppe till beslut efter det att de framtida taxorna behandlats i kultur- och fritidsnämnden.

Men något beslut blev det inte då merparten av ledamöterna tyckte att beslutsunderlaget var alldeles för dåligt.

Beslutet blev i stället att återremittera frågan till samtliga nämnder och styrelser för att se över uthyrningen av samtliga kommunala lokaler.

Och av det som sades under debatten i kommunstyrelsen kan beslutet om att införa taxor för föreningarna mycket väl bli nedröstat trots att planen är att avgifterna ska gälla från och med halvårsskiftet.

Socialdemokraterna är motståndare till avgifterna och även Kristdemokraterna hade ett annat förslag när budgeten diskuterades tidigare. Nu fick den styrande minoriteten ytterligare motstånd.

– Vi i Norapartiet är för en nollgräns för barn- och ungdomsidrott, deklarerade Christer Stromberg (NP).

Helena Vilhelmsson är väl medveten om att frågan om taxorna kan bli ett bakslag.

– Det finns risk för Grönköping, säger hon. Norapartiets nämndledamöter har varit med om att ta fram underlaget och det enda vi kan göra nu är att se till att förankra det här i nämnder och styrelser.

Kommunens nämnder och styrelser får nu snabbehandla ärendet då minoriteten hoppas kunna presentera ett nytt beslutsunderlag i kommunstyrelsen senast i maj.

Mer läsning

Annons