Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräck bedragare lurade kökspersonal

Kommunens kostchef har polisanmält en fräck bedragare som lurat kökspersonal vid skolor och förskolor att beställa varor för 30 000 kronor genom att hävda att det var sanktionerat av kostchefen.

Annons

En säljare från ett Dalaföretag besökte i början av februari köken vid tre skolor och en förskola i Noras kommun. Han ska ha sagt till kökspersonalen att han varit i kontakt med kommunens kostchef, att hon godkänt företagets produkter och att personalen ska beställa varor från honom.

Eftersom kökspersonalen uppfattat att deras chef skickat säljaren har de beställt bland annat plåster till förstahjälpenstationer av honom.

– Han har uppträtt oerhört fräckt. I och med att han sagt att han förankrat beställningen hos mig som chef har ju personalen litat på honom, berättar kostchef Sabina Wärnberg.

– I vanliga fall tar säljare kontakt med mig först. Har de exempelvis en produkt som jag vill att kökspersonalen ska titta på så kontaktar jag köket och talar om att jag bett säljaren åka dit.

Sabina Wärnberg har fått en faktura på 30 000 kronor, några varor har dock inte levererats. Fakturan har kommunen bestridit, och företagets agerande är polisanmält som bedrägeri.

Mannen har även besökt en skola i Lindesbergs kommun. Där uppträdde han på samma sätt, och även där polisanmäldes företaget.

Mer läsning

Annons