Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt möjligt att avveckla Nora Rådhus

Det är fullt möjligt att avveckla Nora Rådhus och lägga Nora Bostäder och Nora Fastigheter direkt under kommunen, men det är förknippat med vissa kostnader.

Annons

Det berättade konsulten Hans Olsson som utrett frågan när han presenterade sin utredning för kommunstyrelsen.

En avveckling går att genomföra relativt enkelt och till en begränsad kostnad, menar Hans Olsson, revisor på PricewaterhouseCoopers som fått i uppgift att utreda frågan.

– Vilken storleksordning pratar vi om? undrade Håkan Kangert (M)

– Kostnaden för likvidation kommer hamna runt 50 000 kronor. Sen uppskattar jag att det handlar om en total resultatpåverkan på max 200 000 kronor, sa Hans Olsson.

Han konstaterade att de ekonomiska fördelarna med att samla verksamheten i ett moderbolag inte är lika fördelaktiga som för några år sedan, bland annat på grund av nya regler kring så kallade räntesnurror.

– De fördelarna är begränsade i dag, sa Hans Olsson.

– Vad kostar det att ha ett moderbolag? frågade Camilla Andersson Larsson (V).

Sen tillkommer arvode

– Kostnaderna för revision och att göra bokslut är under 10 000 kronor, sa Hans Olsson. till ledamöterna. Hur mycket det är handlar om hur aktiv man vill vara som ägare.

– Ett nollsummespel, sa Tom Rymoen (M) som konstaterade att om beslutsfattandet flyttas från moderbolaget så flyttas även kostnaden för arvoden.

Mer läsning

Annons