Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra konstnärer - ett vernissage

Fyra konstnärer ställer ut tillsammans på Nora konsthall. Det är tavlor och prylar som fick många att ödsla med superlativen på vernissagen på lördagen.

Annons
Blandad konst. Helena Westberg Risfelt och Jonas Westberg tar sig en titt på smycken som Annika Daevel skapat.

Blyertsteckningar av Maj-Britt Pärsdotter hänger på väggarna. Åke Landströms träskålar i alla storlekar står på bord av grova plankor.

I montrar och på podier blänker smycken, ljusstakar och andra prylar av Annika Daevel och Marie Spjut. Materialen är metall av olika slag.

– Vi har gått på konstfack samtidigt och sedan hållit kontakten, berättar Annika som gillar att ställa ut tillsammans med andra.

– Sakerna får som en ny betydelse, en annan roll, ihop med andra saker. Man får energi av varandra. Vi står ju ofta inför samma problemställningar även om vi jobbar i olika material.

Helena Westberg Risfelt och Jonas Westberg är imponerade av konsten de ser.

– Jag kom för att det är min kusin som har gjort tavlorna. Men här finns så mycket fint att se. Särskilt ljusstakarna är så annorlunda, säger Helena.

Vernissagen är mycket välbesökt och cider och snacks får hela tiden fyllas på.

En av dem som går runt med ett leende på läpparna är Ann-Marie Granqvist.

– Det här är en riktigt sinnlig utställning. Marie Spjut har jag följt i många år och hon förnyar sig hela tiden. Jätteroligt!

Mer läsning

Annons