Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammeldags julmarknad i Nora

Nu är det dags för gammeldags julmarknad i Nora. Nytt för i år är isskulpturer på torget, en pepparkakshustävling och mycket annat.

Annons

I helgen blir det julstämning i Nora och kvarteret Bryggeriet. Julmarknaden är en mångårig tradition som vuxit från en till två dagar.

Det blir runt 80 knallar på stadens innergårdar, förlängda öppettider hos butikerna och mängder med aktiviteter och arran-gemang. Bryggeriet bjuder på öppna ateljéer och smide, konsthantverk och fotoutställning.

På torget blir det järnsmide och isskulpturer. Isfestivalen Isstjärnan från Hällefors visar upp sig och gör isskulpturer. Alla barn får prova att göra en egna skulpturer.

– Nytt är också körsång på innergårdarna med Järnboås och Vikers kyrkokörer, berättar Heléne Sommar på turistbyrån.

Dessutom inviger Magnus Wetterholm Teaterfoajén på lördag och bjuder på en vinterpjäs tillsammans med Eva Haldert. Tävlingen med pepparkakshus är också en nyhet. Alla är välkomna att komma med bidrag och husen visas upp i skyltfönstret på Prästgatan 6. Besökarna får sen rösta fram favoriten.

Rälsbussarna går hela helgen mellan Nora, Järle och Käppsta Gyttorp, och minst tolv busslaster med besökare är redan bokade.

På söndag presenteras luciakandidaterna på kyrkvallen där en av dem lottas till Noras lucia.

I år har de två konserterna i kyrkan på lördagen utökats med ytterligare en på söndagen. Som arrangörer står köpmannaföreningen, turistbyrån och kommunen.

Fotnot: Mer info och tider finns på www.visitnora.se

Mer läsning

Annons