Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grupp 713 bjuder på Ljusstråkskonsert

På lördag är det dags för Ljusstråkskonsert i kyrkan med Grupp 713. Gruppen bjuder på ett blandat musikprogram med mycket eget och dessutom Vågspel på kvällen vid Strandpaviljongen.

Annons
Ljusstråkskonsert. På lördag blir det konsert med Grupp 713, här med Björn J:son Lindh, Marie Nordenmalm, Kersti Esselwall-Smårs, Håkan Nyqvist, Claes Strömblad och Anders Wallén.

– Det blir magiskt, säger Kersti Esselwall-Smårs, som tillsammans med Björn J:son Lindh, Marie Nordenmalm, Anders Wallén, Roine Magnusson, Claes Strömblad och Håkan Nyqvist utgör Grupp 713. Det här är nionde gången gruppen gör Ljusstråkskonserten.

De bjuder på allt från barockmusik till nyskrivet.

– Det är mycket eget material, berättar Marie Nordenmalm.

Bland annat uruppförande av ”Sommarpsalm” av Björn J:son Lindh som Py Bäckman skrivit texten till och där Kersti Esselwall-Smårs sjunger och Marie Nordenmalm spelar orgel. Anders Wallén bjuder på två egna låtar och läser dikter, och Håkan Nyqvist framför det egna stycket ”Hösten kom” tillsammans med Claes Strömblad, Kersti och Björn. Björn kommer att bland annat att spela flöjt och egna låten Vipo, ”en ganska bråkig baklängeslåt”, som han själv uttrycker det.

Och Claes spelar The trumpet shall sound ur Händels Messias i ett eget arrangemang tillsammans med Marie på orgel. Det är bara något av allt som står på programmet. Konserten är kl 19 i kyrkan och sedan ”Vågspel” vid paviljongen kl 21.

Mer läsning

Annons