Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyttorpselever kämpar för att behålla kulturpedagoger

Släck lampor och betala för ert kaffe. Det är förslag från elever på Gyttorpsskolan som skrivit brev till stadsministern för att försöka rädda kvar Noras kulturpedagoger.

Annons

”Kulturpedagogerna lär oss saker som ingen annan kan. Dom gör så att tråkiga skoljobb blir roliga!” skriver eleverna i 5-6:an på Gyttorpsskolan.

Med sitt brev vill eleverna visa hur mycket kulturpedagogernas verksamhet betytt för dem. Eleverna föreslår också andra saker som de tycker att kommunen kan spara på istället.

”Vi tycker att ni kan spara på all personals kaffe… det kan dom som vill dricka kaffe betala själva. (för dom dricker inte ens fair-trade kaffe).

Ni kan kanske spara på elen i Tingshuset… vi har sett att lampor lyser där på kvällar, nätter och helger när ingen arbetar. Ni kanske kan hyra ut Tingshuset och sätta dom som bestämmer på olika skolor så får dom veta vad vi och kulturpedagoger verkligen arbetar med.”

Brevet, som skickats till bland andra stadsminister Fredrik Reinfeldt, kommunalråden i Nora och svenska politiker i EU-parlamentet, avslutas med en förhoppning om att politikerna ska ändra sitt beslut.

Mer läsning

Annons