Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyttorpsskolan världsmästare i läsning

Nu kan eleverna på Gyttorpsskolan titulera sig världsmästare. Världsrekordförsöket med världens största läslektion har blivit godkänt. Gyttorpsskolan kommer nu med i Guiness rekordbok.

Annons

GYTTORP. Gratulationerna har börjat strömma in från vuxna som fått veta att eleverna på Gyttorpsskolan satt ett världsrekord.

– Men barnen själva vet inte om det ännu, de börjar i morgon (läs i dag) och då tänkte jag berätta det för dem, berättar Camilla Sörman, fritidspedagog.

Att eleverna är världsmästare i läsning känns riktigt roligt, tycker Camilla Sörman. Självklart ska skolan köpa in Guiness rekordbok och eleverna kommer också att få diplom. Sen ska världsrekordet firas förstås.

– Hur det ska firas kommer eleverna själva att få bestämma.

Världsrekordsförsöket skedde i april. Författaren Martin Widmark höll då i en läslektion med över 4 500 elever i ett 80-tal skolor runt om landet som deltog via bildskärmar. Alla nådde inte hela vägen fram, men väl 54 skolor och 3 209 elever. Bevisföringen och bestämmelserna hos Guiness rekordbok är hård och noggrann.

– De har enorma kriterier och regler, och det är ju bra. Vi slog ett befintligt världsrekord som togs i London för ett par år sedan med runt 2 900 elever, förklarar Madeleine Koncilja på årliga Vetenskapsfestivalen i Göteborg som arrangerade världsrekordsförsöket ihop med ett bokförlag.

Mer läsning

Annons