Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haiti ska få julpengar

Som vanligt kommer Röda Korset att hålla till i församlingshemmet med sin julmarknad nästa helg.
Målet är att 20 000 kronor ska kunna skänkas till hjälparbetet på Haiti.

Annons
De arbetar för behövande. Anna-Kay Törnqvist (längst bort), Erika Söderqvist, Inger Dahlberg, Vivianne Claesson och Eivor Larsson övervakas av Berit Lindberg.

– Vi har redan skickat 20 000 kronor och hoppas på minst lika mycket nu, säger Berit Lindberg i Röda Korset.

Röda Korsets julmarknad brukar vara välbesökt och de aktiva medlemmarna hoppas att frekvensen håller i sig även i år. Förra året sålde och serverade man 110 portioner soppa och 320 kaffegäster serverades. Och det handlar inte om någon varma koppen-soppa eller något snabbkaffe.

– Nej, det här är inte vilken soppa som helst, skrattar Berit Lindberg. Det är en riktig grönsakssoppa som vi gör själva och bullarna till kaffeserveringen har vi bakat.

Många timmar har lagts ned inför julmarknaden och lokalen på Skolgatan är fylld av julklappar, kläder, syltburkar, julpynt och hantverk. Allt ska säljas.

– Många har skänkt saker och mycket har vi gjort själva, berättar Vivianne Claesson.

Beslutet att skänka överskottet av julmarknaden till Haiti var enkelt. Förutom att Röda Korset finns på plats kommer en medlem i Noraavdelningen, sjuksköterskan Pia Backteman, att arbeta som Röda kors-delegat på Haiti efter jul.

– Det kändes som ett bra beslut när vi vet att de har det så besvärligt på Haiti, säger Vivianne Claesson. Och ett enkelt beslut när vi också har en medlem som ska arbeta där.

Medlemmarna i Röda Korset avsätter mycket tid för sitt engagemang. Varje vecka samlas de för att sticka och sy och mellan 15 och 20 medlemmar samlas i lokalen. Ändå säger de sig ha roligt, mitt i allvaret.

– Det här är ett jättebra sätt att förena nytta med nöje, säger Eivor Larsson.

Mer läsning

Annons