Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Johan Nykvist...

... triathlet från Nora, som vann sin åldersklass i Cobra Ironman på Filippinerna och därmed kvalificerade sig till Ironman VM på Hawaii i oktober.

Annons
Johan Nykvist.

Grattis! Hur stort är det här?- VM i Ironman på Hawaii är vad alla som håller på med triathlon drömmer om. Det finns ett 30-tal kvaltävlingar i världen där man kan kvalificera sig, och i år tror jag att vi är 13 svenskar som lyckats få en av de 1 800 startplatserna.

-Målet när vi åkte till Filipinerna var att göra en bra tävling. Att lyckas med det här en enorm bonus och inget jag räknat med.

Hur känns det?-Det känns otroligt roligt. Det ska bli fantastiskt kul att få åka till Hawaii och se och lära. Men säsongen blev lite längre än jag hade tänkt, så nu gäller det att ladda om.

Hur laddar du inför Hawaii?-Jag vet inte riktigt än. Tidigare har vi kört ett stort lopp per år, så min mentala energi i år har haft fokus på Filipinerna. Nu måste jag ladda om mentalt och samtidigt hårdträna i sju veckor. Det är bara att ge sig ut och cykla och springa långt och simma mycket.

Vad har du gjort sedan du och Bibben Nordblom vann i Ö-till-ö i fjol?- Jag doktorerar i Stockholm samtidigt som jag försökt bli mer ambitiös med träningen. I år har fokus legat på Filipinerna och på att försvara segern i Ö-till-ö. Men det får jag tyvärr hoppa av nu, det blir för tätt inpå Hawaii.

Efter Hawaii då – vad blir nästa mål?

-Jag har inte tänkt så långt. Men jag skulle vilja göra en riktigt bra tid på en Ironman. Att komma ner mot 9 timmar och 15 minuter på en Ironman kan bli nästa sommars mål.

Mer läsning

Annons