Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller koll på hjärtat under träningspasset

Gymmet Body och fitness i Nora satsar stort på pulsträning.– Vi kommer att ligga i framkant i träningssverige, säger vd Peder Bryngelson.

Annons
Koll på hjärtat. Under söndagen körs det första passet i ”buren” där deltagarna kan följa sin puls under hela träningspasset.Arkivbild: NA

På söndag är det premiär för pulsträning på Body och fitness. På flera ställen i lokalen kommer motionärer med pulsband kunna följa sin egen puls på tv-skärmar, både i gymmet och på gruppträningspassen.

– Det är bra att veta hur ansträngd kroppen är beroende på om man vill bränna fett eller träna kondition, säger vd Peder Bryngelson.

Användaren måste köpa ett pulsband som ska bäras på överkroppen under kläderna. Detta registrerar sedan motionärens puls under träningen och lagrar informationen i ett dataprogram.

– Då kan man exempelvis se om pulsen är mer ansträngd än vad den borde vara.

Peder berättar att gymmet kommer att skänka 50 kronor till Hjärt- och lungfonden för varje sålt pulsband under söndagen.

– Vi dumpar även priset, det är ju för en god sak.

Han berättar att gymmet även kommer att köpa in en hjärtstartare och en våg som bland annat mäter inre och yttre kroppsfett, muskelmassa och metabolisk ålder.

– Då kan man få en teknisk uppföljning på vad träningen faktiskt ger, konstaterar Peder.

Mer läsning

Annons