Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsa och choklad hör ihop – på mässa i Nora

Chokladgästabud och hälsomässa med en fläkt av 50-tal. Det är vad som väntas i Nora på lördag.

Annons
Choklad- och hälsomässa. På lördag blir det dubbelt upp av mässor i Nora, precis som förra året så bilden är tagen. Här syns Hilda Svedbro och Jenny Fredriksson.

När denna dubbla mässa skulle planeras för fjärde året kom idén upp om att ha 50-talstema.

– Många förväntar sig att Nora ska se ut lite som i Maria Lang-filmerna, så vi spinner på det i år, säger Ingela Svedbro som driver chokladskolan i Nora.

Till mässan brukar det komma omkring 500 vuxna och 100 barn. I år ordnas därför flera aktiviteter för barnen. Bland annat kommer de kunna handla i en 50-talsbutik. En gammal peng att handla för får man i entrén.

– Men på den här tiden ansågs det rätt och nyttigt med industritillverkat, och därför kommer vi att betona detta på vissa ställen. Till exempel får man sådan drickchoklad vid entrén, säger Ingela Svedbro.

På Hälsomässan är det i år 29 utställare, tolv föreläsningar och sex workshops. Alla föreläsningar är gratis.

I samband med mässan har butikerna och bryggeriområdet öppet ett par timmar extra. Butikerna har också en tipspromenad med frågor på temat.

Chokladgästabudet, med flera långväga utställare, är i församlingshemmet och hälsomässan håller till på stadshotellet. Bakom evenemanget står Chokladskolan och Q Nora, nätverket för företagsamma kvinnor.

Mer läsning

Annons