Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Häng på och utnyttja situationen”

Gräv ned stridsyxan, sträva åt samma håll och utnyttja situationen.Det rådet ger Morrgan Claesson, ordförande för Bergslagernas järnvägssällskap i Göteborg, till Nora.

Annons

– Att hålla på och bråka om en lastkaj, då är det nåt fel någonstans i kommunikationen, hade man haft en bra kommunikation hade det aldrig hänt.

Det var Bergslagernas järnvägssällskap som gick in med sitt trafiktillstånd och såg till att det blev tågtrafik under Noramarken. Nu när ett pendeltåg är på gång till Nora ska föreningen naturligtvis hänga på och utnyttja situationen, tycker han.

– Vi fick ju en hel bangård byggd, förklarar han.

När den nya dubbelspåriga järnvägen till Trollhättan skulle byggas och föreningens gamla bangård rivas utnyttjade föreningen läget och fick en hel ny bangård byggd. Det blev väldigt bra, tycker han.

– Det är helt meningslöst att streta emot, naturligtvis måste de börja snacka samma språk, säger han.

Men myndigheterna borde också ha lyssnat lite bättre, tycker han.

– Här kanske Trafikverket till exempel kan bygga en stor vagnhall nånstans åt föreningen så att man får in allt material under tak för det mår väldigt illa av att stå ute. Det kan bli hur bra som helst, och föreningen kan koncentrera sig på linjen mot Bofors.

Det är ingen idé att bromsa samhällets utveckling, tycker han. Däremot tycker han att resecentrum kanske hellre borde byggas på en plats där det finns tillräckligt med bilparkeringar.

Mer läsning

Annons