Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kryssas melodier på allsång i Järnboås

Var så god: Melodikrysset – i livs levande livetappning. Här får publiken både kryssa och sjunga allsång med Järnboås och Vikers kyrkokör.

Annons
Björn Eckerrot leder kören, allsången och skötte dessutom melodikryssfrågorna.

Se och hör ett smakprov i webb-tv-klippet här ovanför! Sköna toner i församlingshemmet, vid bordet Anna Persson, Marita Eckerrot, Camilla Sörman och Lotta Eriksson. Men vad är titeln på sången? Svaret hittar du i papperstidningen NA, lördag.

”All inclusive” som körledaren Björn Eckerrot kallar det. Kören gjorde ett liknande evenemang på försommaren i Nora, berättar han.

– Då sa vi att vi gör en trilogi, med Järnboås nu på kulturdagarna och sen i Viker på deras kulturvecka.

Det var körmedlemmen Pernilla Tyrfors som kläckte idén att ordna ett melodikryss, precis som på radion, men där kören står för det musikaliska i kryssfrågorna.

– Och då tänkte jag att det här kan vi göra i allsång tillsammans med publiken, så att alla är med aktivt och både sjunger och löser kryss, förklarar Björn som förutom allsångsledare nu också blivit melodikryssledare.

Så fick det bli.

Vem skrev text och musik?Och är det inte Evert Taubes ”Sommarnatt” som ljuder i församlingshemmet i Järnboås? Syskonen Gun-Britt Larsson, Ingvar Persson och Irene Persson som kommit för delta nynnar med. Men vad var frågan? Jo, vem som skrivit text och musik.

– Hans förnamn ska in på lodrätt åtta, säger Björn.

Gun-Britt textar ”Evert”, som ska visa sig vara alldeles rätt. Det är roligt när de hittar på något sånt här, tycker Gun-Britt som bott i 20 år i Järnboås men flyttat in till Nora.

– Det är bra tycker jag, de brukar ordna mycket i Järnboås, de är duktiga, säger Irene.

"Himla trevligt"Gunborg Lindquist tycker att det är ”himla trevligt”. Runt 10–15 besökare som inte hör till kören har kommit för att vara med. Det är bra tycker, Gunborg, men det kunde gärna ha fått vara ännu fler, med tanke på allt arbete kören lagt ned.

– Det här värt en större publik, säger hon.

Evenemanget ingår i Järnboås kulturdagarna som bygdegårdsföreningen ordnar.

På tur står nu ett julkryss i församlingshemmet i Nora 8 december.

Körmedlemmen Pernilla Tyrfors kläckte idén att ordna melodikryss, Björn Eckerrot fyllde på med allsång och så föddes
Annica Reuter i kören visade sig fylla år just den här dagen och fick en korg i present som hon snabbt förvandlade till en hatt.
Kristina Svensson från Viker i full sånginlevelse.

Mer läsning