Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vill Bert Karlsson starta ett asylboende

Bert Karlsson har tillsammans med en annan person varit och tittat på den konkursade anläggningen i Nyhyttan. Bert Karlsson bekräftar att det handlar om att i så fall starta asylboende i Nyhyttan.

Annons

– Jag har en annan person inblandad i det här, vi får se vad den personen gör, men jag kan tänka mig att driva verksamheteten, säger Bert Karlsson.

– Det är asylboende i så fall, det finns inget annat. Nyhyttan är helt okej för ett sådant ändamål, menar han.

Han har velat starta asylboende i Nyhyttan redan tidigare. Förra vintern i november-december var han i kontakt med IOGT NTO och ville hyra anläggningen, förklarar han.

– Men de ville inte diskutera det. Och när jag sedan fått reda på att de drev det med ett par-tre personer som bott på ett ställe som tar flera hundra då kan man ju undra vad det är för folk som drivit det.

Anbudstiden går ut 23 maj och enligt konkursförvaltaren har många intressenter hört av sig. Fler har också varit på plats och tittat på anläggningen, däribland Bert Karlsson.

Kommer du att lägga något bud?– Det är inte jag som gör det i så fall utan en annan person. Jag ska prata med henne i dag faktiskt, säger han.

Skulle det nu bli ett asylboende betyder det ett tiotal arbetstillfällen till Nyhyttan, förklarar han.

Mer läsning

Annons