Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoffner ska få ön att leva upp

Trots fyllda 70 år kastar sig Ove Hoffner in i nya projekt. Nu är det fullt fokus på att få fart på Alntorps ö igen, och idéerna är lika många som vanligt.
– Visst går det att få fart här ute igen, säger Hoffner. Nästa år blir det en storsatsning.

Annons
Barnasinnet kvar. Ove Hoffner ska nu, bland annat med hjälp av barnteater, få Alntorps ö att leva igen.

Alntorps ö har levt upp på en rad olika sätt under sommaren och nu ska alltså Ove Hoffner ta över driften för att få verksamheten att återgå till forna tiders succé.

– Jag är ju mer eller mindre uppväxt på Alntorps ö och ser ön som ett paradis, säger Ove. Det var bra fart när jag senast drev verksamheten och så ska det bli nu också.

Barnasinnet kvar

Hoffner vet att han måste satsa på barn och barnfamiljer och att aktiviteterna ska fylla den tid gästerna tillbringar på ön.

– I och med att jag jobbat så mycket med barnteater och dockteater finns mitt barnasinne kvar, säger han. Det går nog aldrig ur, men hjälper mig när aktiviteter ska växa fram och planeras.

Idyllen Alntorps ö har alla förutsättningar för att bli ett utflyktsmål för barnfamiljer och Ove Hoffner tänker nyttja sitt välkända trollkoncept i så hög grad som möjligt.

– Trollstigen ska tillbaka, jag ska ha en trollskola och två trolldagar kommer att arrangeras, säger han. Dessutom blir det förstås mycket barnteater och jag kommer även att ta hit gästartister.

Även andra aktiviteter

Men även andra aktiviteter ska locka besökare till Alntorps ö.

– Minigolfbanan finns ju redan och man måste ha möjlighet att fika och handla, säger Hoffner. Jag kommer att ordna mycket tävlingar och bland annat blir det Alntorpsmästerskap i minigolf för alla Norabor i olika åldersgrupper. Men innan dess måste golfbanan fräschas upp och det är ganska mycket jobb som ska göras innan nästa säsong kan påbörjas.

Inte minst hoppas Ove att djur återigen kan hjälpa till att få ön att leva upp.

– Det vore väldigt trevligt med lite getter, kaniner och kanske en riktig huskatt, skrattar Ove. Barn älskar djur och då ska det såklart finnas djur här ute.

Mer läsning

Annons