Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon öppnar konstgalleri i Timansberg

Nu startar ett helt nytt konstgalleri med ateljé i Timansberg. Det var kärlek­en som förde konstnären Gun-Britt Stjernstedt hit från Norrköpingstrakten och galleriet invigs under Larsmässhelgen.

Annons
Nystartat galleri. Konstnären Gun-Britt Stjernstedt öppnar ateljé och konstgalleri i Timansberg. Invigningsvernissagen blir till Larsmässhelgen 10-11 augusti.

Som ett rött litet smultronställe ligger galleriet med sjön Färvilen alldeles nedanför. En gång var det grishus, sedan slaktbod åt jaktlaget, men nu har Bernt Svanberg och Gun-Britt Stjernstedt som bor på gården Blankenberg byggt om det gamla grishuset till galleri och ateljé.

– Och när vi har öppet kommer jag att stå här och måla, berättar hon.

Tanken är också att hon ska kunna ta emot gästutställare. Gun-Britt målar i akvarell, olja och akryl, och har gått ett antal kurser. Däribland med den kände konstnären Lars Lerin som lärare. Det är mest föreställande bilder, men även en del experiment, ”lek med färg”, som hon kallar det.

Hon är utbildad herr- och damskräddare och ville i ungdomen bli modetecknare.

– Men livet ville annat, och så hamnade jag i grafiska branchen och har bland annat jobbat med med barnböcker, berättar hon.

Invigningsvernissagen blir helgen den 10–11 augusti

kl 11–17. Hon ska också vara med på Ljusstråk den

1–2 september för första gången.

Att öppna galleri och atelje i Timansberg känns toppen, tycker hon:

– Nu ska vi få bygden att blomstra!

Mer läsning

Annons