Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tog Månadens nyhetsbild

När det brann i radhuslängan på Soltunet i Nora tog Åsa Edvardsson en bild. För det har hon nu vunnit Månadens nyhetsbild i maj och blir belönad med 3 000 kronor.

Annons

Det var på onsdagskvällen den 30 maj som det började brinna i en radhuslänga på Västra Soltunet i Nora. Grannen Åsa Edvardsson och hennes sambo upptäckte att det brann och tog bilden.

- Det var inte långt efter att det hade börjat brinna, säger Åsa.

Branden utvecklade sig till en storbrand och de första räddningsstyrkorna som kom till platsen begärde genast förstärkning. Senare på kvällen var branden fortfarande fullt utvecklad, men räddningstjänsten lyckades åtminstone säkra området. Släckningsarbetet tog hela natten. En man skadades allvarligt i branden och opererades på Akademiska sjukhuset i Uppsala. På måndagskvällen flyttades han till USÖ i Örebro och rapporteras må efter omständigheterna bra.

- Det var ju väldigt tråkigt att han blev skadad. Men skönt att han verkar må bättre nu och att inte barnen var hemma när det började brinna, säger Åsa Edvardsson.

Det är förstås svårt att glädjas så kort efter en sådan händelse i grannområdet. Men Åsa Edvardsson blir alltså belönad med 3 000 kronor för att hon tog Månadens nyhetsbild i maj.

- Det var inte dåligt. Kul, det var väldigt oväntat, säger hon.

Och pengarna kommer komma till nytta.

- Jag ska snart bli mamma, så det kommer gå åt, säger hon.

Mer läsning

Annons