Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husbilsklubb med sikte på Larsmäss

Bli inte förvånad om du råkar se ovanligt många husbilar i Nora- och Järnboåstrakten. För nu är en märkesklubb på besök i flera dagar och ska vara med på Larsmäss i Järnboås ända till på söndag.

Annons
Larsmäss nästa. Både Bertil Käll och Kenth-Göran Eriksson har rötter i trakten. Efter övernattningen på Skojarbacken blir det en rundtur i bygden innan det bär av till Järnboås och Larsmäss ända till på söndag.

Att ha husbil, det är en frihet förstås.

– Vi är helt självförsörjande och vi har solceller på taket, berättar Bertil Käll från Örebro, som de här dagarna är vägledare när Bürstnerklubben samlas i Noratrakten med sikte på Larsmäss i Järnboås.

De har legat på Skojarbacken under natten, gått mordvandringen och tänkte ta en tur till Pershyttan, Gyttorp, Siggebohyttan innan det bär av till Järnboås och Larsmäss.

Det är ett 20-tal husbilar från hela landet, varav många från länet. Och kopplingar till Nora- och Lindetrakten saknas inte. Bertil har en del av sina rötter i Klacka Lerbergstrakten och Kenth-Göran Eriksson i Lindesberg.

– Jag flyttade från Lindesberg när jag var sju år, berättar Kenth-Göran som numera bor i Alvesta. Nu kommer han förstås att besöka sina barndomsbyar Fornaboda och Hult utanför Lindesberg.

Att vara med i klubben är toppen tycker de. De utbyter erfarenheter och det är mycket socialt. Likaså blir det en hel del prat om husbilarna, och tips och råd.

Det enda de saknar i Nora är en station att tömma sina toaletter. Och det brukar saknas överlag i kommunerna, berättar de.

Mer läsning

Annons