Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyror i Nora klara för två år

Norabostäder har nu kommit överens med Hyresgästföreningen om nya hyror för både 2014 och 2015. Överenskommelsen innebär att Norabostäder höjer hyrorna med 1,85 procent från och med den 1 januari.

Annons

Den nya hyran justeras för hyresgästerna från och med den 1 februari med extra uttag på hyresavin för januari månads höjning. Hyran för 2015 höjs med 1,25 procent.

- Vår målsättning har varit att få ihop en balanserad budget för bolaget och samtidigt kunna göra ännu mer satsningar på underhåll, säger Jeanette Berggren, VD för Norabostäder, i ett pressmeddelande.

Hyreshöjningen beror också, enligt Berggren, på höjda priser på fjärrvärme med 3 procent och vatten- och avloppstaxan höjs med över 6,4 procent för bostäder i flerfamiljshus.

Hyresgästföreningen i Nora tycker att hyresförhandlingarna har drivits i god och konstruktiv anda.

- Det som stuckit ut i hyreskalkylen är att Nora kommun tar ut en högre borgensavgift än de flesta andra kommuner, säger Ingegärd Gustafson, ordförande i Hyresgästföreningen i Nora.

- För hög borgensavgift kommer också minska möjligheterna till rimlig hyra i eventuell nyproduktion av bostäder. Vi delar Norabostäders uppfattning om att underhållsnivåerna ska öka och då verkar det knepigt att bolaget samtidigt förväntas betala för hög avgift till Nora kommun.

Med den kommande hyreshöjningen planerar nu Norabostäder att kunna utföra underhållsåtgärder med ytterligare en halv miljon kronor under år 2014.

Mer läsning

Annons