Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Nora laddar för Sylvesterloppet

På nyårsafton är det traditionsenligt dags för Sylvesterloppet, det 33:e i ordningen. Nytt för i år är att deltagarna har möjlighet att anmäla sig i förväg.

Annons
Rekordåret.. Med 187 deltagare slog förra årets upplaga av Sylvesterloppet rekord i antalet startande, men då var också förutsättningarna perfekta: barmark och plusgrader. Det året tog Linda Ström respektive Linus Rosdahl hem tävlingen.Arkivfoto: Helena Björk

– Förra året hade vi 187 deltagare, det är många fler än tidigare år och det gjorde att det blev lite kaos vid incheckningen. Efter det bestämde vi att vi öppnar upp för möjligheten att föranmäla sig. Det gör att vi kan hålla koll på intresset, säger Peter Comét från arrangerande IFK Nora.

Senast han kollade anmälningslistan för några dagar sedan hade ett fyrtiotal anmälningar kommit in.

– Men det går fortfarande bra att anmäla sig på startplatsen fram till en halvtimme innan loppet, säger Peter Comét.

Förra året var det perfekta förhållanden, barmark och plusgrader.

– Blir det som idag (läs: söndag) med -15 så blir det nog betydligt färre, men enligt progronsen ska det bli nollgradigt på nyårsafton. Ligger snön kvar så finns det nog en del som inte vill riskera att det är halt. Så min gissning är att det inte blir lika många som förra året, men det kan man aldrig veta, säger han.

Häromveckan nyinvigdes de restaurerade omklädningsrummen vid Norvalla.

– Jag har fått rapporter om att varken bastu eller duschar fungerar ännu. Så jag håller på att jaga folk som kan ordna det. Men i värsta fall får vi vara i omklädningsrummen i ishallen eller idrottshuset, säger Peter Comét.

Sylvesterloppet är ett motionslopp med två klasser, dam och herr.

– Det ska bli intressant att se om Linda Ström ställer upp i år, säger Peter Comét.

Linda Ström som sprungit för Lindesberg och Hässelby tog förra året hem damklassen för elfte gången.

Start och målgång sker som vanligt vid Norvalla. Loppet går runt Åsbosjön via Gyttorp, en sträcka på 10 384 meter. Efter målgång väntar fika med äggmacka i Karlsängsskolans matsal. Där har Charlotte Gerhardsson Comét föresatt sig att steka 200 ägg.

– Det är roligt att folk tar sig tid att springa trots att det är nyårsafton. Många kommer flera mil bortifrån.

Mer läsning

Annons