Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Industri och lager blir nya lägenheter

Fastigheten i Kungsgatans södra ände har nyligen sålts. Nästa höst är planen att huset ska renoveras och byggas om med tolv bostadslägenheter.

Annons
Nytt bruk. – Förhoppningsvis kan huset få behålla sitt vackra snedtak över lastkajen, säger Jan Pettersson, ny ägare till ”gamla Hakonbolagets” lager i Nora.

Under senare år har fastigheten ägts av ett av bokförläggare David Stansviks bolag. Förutom en bostadslägenhet har fler olika verksamheter och företag varit hyresgäster i huset.

– Jag har sedan sju år tillbaka haft boklagret i Falun och en utgivning i mindre omfattning än tidigare. Därför sålde jag huset, säger David Stansvik.

Köpare är Jan Pettersson. Tillträdet sker vid kommande årsskifte och avtalet mellan köpare och säljare har ett villkor att ombyggnad inte ska påbörjas förrän tidigast nästa höst.

– Alla ska ha god tid på sig att flytta ut och jag behöver tid för projektering och bygglov, säger Jan Pettersson.

Inledningsvis ska han bygga om den befintliga huskroppen till tolv lägenheter.

– Går det bra finns utrymme på tomten för ytterligare byggnader, säger Jan Pettersson.

Han har ett förflutet som anställd hos Eknors i Nora och driver i dag bland annat ett flisentreprenadföretag. Därutöver har han ytterligare några hyresfastigheter i Nora och Örebro kommun.

Huset byggdes på 1940-talet av Icas föregångare Hakonbolaget. Under 70-talet och fram till slutet av 90-talet förknippas fastigheten med familjen Sandbergs företag där bland annat snickeriet Sandberg Art hade verkstad i huset.

Mer läsning

Annons