Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Infall gjorde ”korvgubbar”

Nu har det dykt upp ett nygammalt fenomen på torget i Nora – en matvagn.Det är Noraborna och paret Denniz Karlsson och Sabina Stoltz som ligger bakom det rullande gatuköket.

Annons
Populär idé. Att de skulle driva ett rullande gatukök var inte planerat. Denniz hittade vagnen på annons och slog till. Toppenbra tycker Norabon Mattias Pettersson och de andra kunderna.

Många Norabor minns säkert den matvagn som Thomas Hansen och Nette Salviano Hansen drev på torget. De slutade med den för ett antal år sedan i samband med att de tog över restaurangvagnen i Pershyttan.

Inte planeratMen nu har det kommit en ny grillvagn på samma plats, som kockarna Denniz Karlsson och Sabina Stoltz satsar på.

Det var inte direkt planerat. Denniz som är från Nora har jobbat på en restaurang i Nora och senast på båt, men ville nu prova på något annat. Så varför inte ett rullande gatukök?

– Jag åkte och köpte en vagn bara, lite vansinnigt kanske, förklarar Denniz.

Han hittade den på Blocket och slog till. Sedan dess har de rustat upp den lite.

”Tyckte han var tokig”– Jag tyckte först att han var ”tokig” som gjorde det, men sen tyckte jag att det var en bra idé, berättar Sabina som har sina rötter i Helsingborg.

Hon har jobbat som fartygskock och flyttade för ett par år sedan till Nora ihop med Denniz.

De bor ovanpå arbetsförmedlingen vid torget, och har vagnen inom synhåll.

Arbetsdagarna är långa, från sex på morgonen till efter sex på kvällen. Dessutom måste de flytta vagnen varje dag, för sådana är reglerna när det gäller torghandel, förklarar de.

Får inget besked– Vi vill ju ha öppet längre och på helgerna, men vi får inget besked från kommunen, varken ja eller nej, säger Denniz.

Det är ganska dåligt av kommunen tycker de, att inte kunna ge besked.

Positiv respons– Och kommer vi inte att få stå här på helgerna, får vi försöka hitta någon annan markägare, förklarar Sabina.

Nu har de haft öppet ett par veckor, och fått mycket positiv respons från Noraborna. Denniz och Sabina ångrar sig inte ett ögonblick, ett gatukök på torget är efterfrågat så det kommer att gå runt, menar de.

– Det känns som vi satsat rätt, tycker Sabina som är vegetarian.

Jobbigt men roligt. Att driva ett rullande gatukök på torget i Nora är mycket jobba men jättekul tycker Sabina Stoltz och Denniz Karlsson.

Mer läsning

Annons