Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget tillstånd klart för tågen

Veteranjärnvägen har ännu inte fått tillbaka sitt trafiktillstånd.Det ser lite illa ut, konstaterar föreningens nya ordförande Thomas Nyström.

Annons

Ansökan lämnades in redan i januari men ännu har föreningen inte fått något besked, trots att det gått fyra månader.

– Vad vi vet är att de har börjat titta på det hos transportstyrelsen och kommit ungefär halvvägs, men sedan är det någonting som hänt och som gjort att vi blivit nedprioriterade, förklarar Thomas Nyström.

Ärendet har sedan legat stilla under en ganska lång tid, berättar han.

– Det fick vi reda på precis före påsk. Vi rådgör nu med våran branchorganisation, Museibanorna riksorganisation, om att försöka knuffa på och få det upprioriterat. Men det ser lite illa ut.

Det är sagt att handläggningstiden ska vara mellan tre och fyra månader, förklarar han. Nu har det gått snart fyra månader.

– Och man borde ju hålla vad man lovat, säger han.

Någon plan B har föreningen ännu inte funderat på.

– Vad vi förväntar oss ska hända nu är att handläggaren ska gå igenom ansökan och komma tillbaka med ett antal frågor som vi ska svara på och komplettera så fort som möjligt. Det är det vi väntar på ska komma, förklarar han. Men när föreningen hörde av sig till handläggaren i påskveckan fick föreningen veta att ärendet låg nere. Handläggaren hade fått annat som var mer högprioriterat.

Och det är där ärendet ligger just nu, förklarar han.

Mer läsning

Annons