Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressenter på ingång

Nora Fastigheter har köpt inventarierna från destillerikonkursen. Flera intressenter har nu tittat på lokalerna. Jeanette Berggren, vd, tror att vita huset kan vara uthyrt innan årsskiftet.

Annons

– Vi köpte inventarierna för att kunna sälja vidare till nästa intressent. Kan det underlätta för de intressenter vi har tycker vi att det var värt det, förklarar hon.

Bolaget gav 120 000 kronor plus moms och det bokförda värdet är 1 284 000 kronor. Då ingick köksutrustning, bardisk, möbler på övervåningen, fyra rostfria cisterner och en silos. Destilleriet hade en brist på 6,7 miljoner kronor i konkursboet och fastighetsbolaget gick miste om runt 400 000 i hyra. Det är en förlust på kort sikt, men på lång sikt ska det inte ha någon betydelse, förutsatt att lokalerna blir uthyrda, förklarar hon.

– Det känns förhoppningsfullt, vi har flera spännande intressenter som har varit och tittat.

Seriösa?– Ja, som vi bedömer det. Vi vet vad som hände med de förra, deras pengar tog slut. Det får inte gå för fort den här gången, vi vill säkerställa att det är långsiktigt hållbara aktörer som etablerar sig.

Hon tror att det kan vara klart innan årsskiftet.

– Vi har sagt att vi söker nån inom måltids- dryckes och upplevelseindustrin, då är lokalerna perfekta. Och de verksamheterna håller sig de här intressenterna inom.

Mer läsning

Annons