Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnboås föll i smaken

Järnboås-delegationen som deltog i emigrantmässan i Utrecht är mer än nöjd. Med sig hem har de kontakter med flera familjer som vill komma och se sig om i trakten redan i sommar.

Annons
Föll holländarna i smaken. Flera familjer vill komma och se sig om i trakten efter att ha upptäckt Järnboås på emigrantmässan i Utrecht. Bild: Mark van Wessel

– Det var verkligen en kanonhelg, fantastiskt spännande och rolig. Vi pratade med så mycket folk. Ibland hade jag flera stycken som väntade i kö för att få ställa frågor om hur det är att bo i Järnboås, berättar Marianne van Wessel.

Många vill veta mer

Många frågor handlade om husmarknaden och om jobbmöjligheter. Marianne van Wessel berättar att flera av dem hon pratade med var väldigt intresserade av att få veta mer om Järnboås.

– Några familjer har redan nu planer på att komma hit i sommar och hälsa på för att titta runt, besöka mäklare och höra sig för om jobb.

Finaste montern

Järnboåsmontern var så väl uppbyggd, informativ och tilltalande att den svenska ambassaden i Haag valde ut Järnboås till den finaste Sverigemontern. Montern syntes också i ett tv-inslag från mässan som sändes i de holländska tv-nyheterna.

Marianne van Wessels tre barn fanns under delar av helgen med på mässan och kunde berätta om sin flytt och om hur de upplever svenska skolan och Järnboås.

– Det var väldigt uppskattat av de barnfamiljer som besökte oss och hade funderingar på hur deras barn skulle hantera en flytt, säger Marianne van Wessel.

Med sig hem har Järnboåsgänget en hel hög med mejladresser till dem som de träffat på mässan.

– Dem ska vi skriva till nu och tacka för att de stannade och pratade med oss, och så ska vi berätta vart de kan vända sig om de har fler frågor eller vill ha hjälp med att exempelvis arrangera ett besök här.

Mer läsning

Annons