Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnkraft kan få Ullbagge

Projektet Järnkraft från Järnboås är nominerade till en Ullbagge i kategorin Årets Leaderprojekt 2012. Ullbaggarna delas ut vid Landsbygdsgalan i november.

Annons

I år blir det fjärde gången som Landsbygdsnätverket ordnar en gala med utdelning av Ullbaggar för att visa på den kreativitet och företagsamhet som finns på den svenska landsbygden. Totalt har 92 projekt runt om i landet tävlat om årets Ullbaggar. Priset delas ut i sju kategorier och i varje kategori har tre finalister nominerats.

I projekt Järnkraft har hela Järnboåsbygden jobbat för att få fler att flytta till och trivas i Järnboås. Projektet drevs under de första två åren med stöd av Leader Bergslagen. Ur projektet växte sedan aktiebolaget Järnboåsbygden som nu i sommar öppnar en butik i anslutning till skolan och som i höst även planerar för en mack i byn.

De övriga två finalisterna i kategorin Årets Leaderprojekt är ett projekt om att höja kvaliteten inom potatisproduktion i Halland och ett Modekoll i Sjuhäradsbygden.

Från Örebro län finns ett annat projekt nominerat till en Ullbagge, det handlar om Länsstyrelsens ” 26 smaker 26 landskap” som är nominerat i klassen Årets landsbygdsprojekt.

Ullbaggarna delas ut på Landsbygdsgalan 26 november och då får vinnarna, förutom varsin Ull-bagge, också ett stipendium på 10 000 kronor.

Mer läsning

Annons