Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgens kunder har svårt att få parkering utanför butiken

Jörgen Ingemarsson har problem med bilar som står hela dagar på tvåtimmarsplatserna utanför Nöjes­butiken. De står dagligen i vägen för hans kunder, men han har hittills aldrig sett någon av dem få böter.

Annons
Parkeringsproblem. Jörgen Ingemarsson på Nöjesbutiken i Nora säger att långtidsparkerande bilar utanför butiken blivit ett allt större problem för hans kunder.

När Jörgen Ingemarsson flyttade Nöjesbutiken till hörnet Skolgatan/Prästgatan i Nora så var parkeringsmöjligheterna en av de fördelar han såg med lokalen. Utanför butiken finns både parkering längs med Skolgatan och p-fickor utefter Prästgatan. Ändå klagar hans kunder dagligen över att de inte hittar någonstans att parkera.

– Vi har mellan 600 och 800 kunder om dagen i butiken. Långt ifrån alla kommer med bil, men för dem som gör det är parkeringsmöjligheten viktig.

För något år sedan började Jörgen Ingemarsson notera vilka bilar som står på parkeringarna närmast butiken. Han kunde snabbt konstatera att det är samma bilar som står på samma plats dag efter dag, ofta hela dagarna och sällan med någon p-skiva i fönstret.

– Jag har påtalat det här problemet både för BMB:s trafikingenjör och för kommunledningen i Nora. Ändå har jag fortfarande aldrig sett till vare sig någon p-vakt eller några p-avgifter vid bilarna utanför butiken, säger han.

Mer läsning

Annons