Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kammarmusikföreningeni Järnboås läggs ner

Jernboåsens kammarmusikförening lägger ner sin verksamhet. Konstnärlige ledaren Thomas Olofsson hoppar av och vid nästa årsmöte föreslås föreningen upphöra.

Annons

I sju år har Jernboåsens kammarmusikförening dragit den ena världsstjärnan efter den andra till Järnboås kyrka. Det var strax efter att Thomas Olofsson och Ann Forsell flyttat till byn, två mil norr om Nora, som föreningen bildades.

– Vi i föreningens styrelse har bråkat mycket med våra hjärnor för att hitta en lösning när jag nu bestämde mig för att hoppa av, berättar Thomas Olofsson. Arbetet runt konserterna har varit mycket ett enmans-arbete och ingen har anmält intresse för att ta över efter mig.

Thomas Olofsson påpekar att det inte finns några ”bad feelings” i avhoppet. Han tycker bara att arbetet blivit för tungt. I ett pressmeddelande skriver han:

”Men nu är, för att tala med Regionförbundet Örebro, projektet slutfört – också för min del. Sådan är kulturlivets naturliga dynamik.”

– Tyvärr är det ju så att det inte är lätt att driva en förening som vår när projektpengarna tar slut. Vi hamnade i ett projektträsk, för det är endast där det går att söka pengar. Det finns helt enkelt inte verksamhetsbidrag att söka i samma utsträckning som projektpengar. Det här är ett öde vi delar med många andra som till exempel Stadra sommarscen eller Raande-vo.

Det är fyra konserter kvar i år att genomföra. Närmast är på dagordningen är violinststjärnan Viktoria Mullova och cellisten Matthew Barley. På fredag spelar de i Järnboås kyrka.

Mer läsning

Annons