Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klas Brynte ny näringslivsutvecklare

Klas Brynte anställs som ny näringslivsutvecklare på Nora kommun. Den 1 september 2013 tillträder Brynte på sitt nya jobb.

Annons
Klas Brynte, ny näringsutvecklare i Nora kommun.

Det var stort intresse för tjänsten när kommunen gick ut med platsen för en tid sedan.

– Vi hade över 60 sökande och det var en hög kompetens bland de sökande. Och till slut valde vi Klas Brynte till den här uppgiften, berättar Tom Rymoen (M), kommunalråd i Nora.

– Det var ett enigt beslut att anställa Brynte och vi hade med representanter för näringslivet också när vi gjorde den här rekryteringen.

Klas Brynte jobbar just nu i projektet Entreprenörskap i Skolan, Bergslagen. Nu blir Bryntes första uppdrag att ta fram ett näringslivsprogram för kommunen tillsammans med näringslivet.

Jobbet på Entreprenörskap i skolan slutar nu Brynte i förtid.

- Det var en projektanställning som skulle vara till 31 mars 2015. Den tjänsten ska ersättas, berättar Klas Brynte.

Även Johanna Berg som jobbar på Entreprenörsskap i skolan slutar till sommaren för ett annat jobb. Den tjänsten ska också ersättas.

- Det sista vi ska sy ihop nu i projektet för vår del är det stora lärarkonventet i LIndesbergs arena den 13 augusti med lärare från Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsbergs kommuner, säger Brynte.

I drygt ett år har posten som näringslivsansvarig i Nora kommun varit vakant efter att Joakim Skoglund slutade på det jobbet.

Mer läsning

Annons