Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbat: Politikerna i utskottet vill gå ur Grindgruvelokalen

UPPDATERAD kl 16.16. Politikerna i barn- och ungdomsutskottet vill gå ur Grindgruvelokalen. Det förslaget kommer nu att gå till kommunstyrelsen. Men det klubbades först efter heta och långa diskussioner, förklarar Camilla Andersson Larsson (V), ordförande.

Annons

- Det handlar alltså om att gå ur lokalen, ingenting annat. Hur man ska organisera verksamheten med pedagogisk omsorg och de som jobbar där vet vi inte än. Förvaltningen för diskussioner med personalen om man kanske vill ha barnen hemma ett par dagar i veckan som dagmammorna jobbar i centrala Nora, eller var man landar, säger hon.

Förslaget till beslutet var alla utskottspartier (S, V, M, C och SD) eniga om, förklarar hon. Däremot kom C, M, och SD med ett par gemensamma tilläggsyrkanden. Dels att ha en fortsätta dialog med Ringshyttans IF.

- Men det röstade vi i V och S emot, vi ser det inte som något alternativ att vi rustar eller att de rustar och hyressätter oss, för att vi vågar inte binda upp oss när vi inte har ett garanterat elevunderlag.

Dels också att redogöra för ett barn- och brukarperspektiv när ärendet kommer till kommunstyrelsen.

- Och det röstade vi ja till.

Oppositionsrådet Helena Vilhelmsson, C, är mycket kritisk till att S och V säger nej till fortsatta diskussioner med Ringshyttans IF.

- Jag tycker det är självklart att kommunen inte ska rusta en lokal som vi inte äger, men jag tycker att det är lika självklart att vi ska förhandla med Ringshyttans IF om de vill rusta, hyressätta och och kontraktsföra. Men det har S och V stängt dörren till och det förstår jag inte. Det är mycket anmärkningsvärt att stänga dörren till en ideell förening, det är helt obegripligt.

Hon tycker att det ska finnas en bra barnomsorg i Striberg,

- Och är det så att kommunen kan bidra att en lokal upprustas i Striberg till gagn för föreningslivet och bygdeutvecklingen i Striberg då är det ytterligare ett skäl för oss att göra det.

Det finns ett stort engagemang för Grindgruvan, Ringshyttans IF och Miljöpartiet lämnade för en vecka sedan över en lista till Camilla Andersson Larsson med 740 namnunderskifter till stöd för Grindgruvan.

FP, KD, NP och MP har inga ordinarie ledamotsplatser i barn- och ungdomsutskottet.

Mer läsning

Annons