Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen går ur Grindgruvan

Majoriteten misstror föräldrar och föreningsliv. Det hävdar den politiska oppositionen i Nora efter kommunstyrelsen beslut om att gå ur Grindgruvans lokaler i Striberg. Men majoriteten menar att det handlar om ansvar.

Annons

Beslutet om att lägga gå ur Grindgruvelokalen slogs på tisdagen fast i kommunstyrelsen. Men hela oppositionen reserverade sig mot beslutet. Diskussionen inför beslut handlade mycket om vilket förtroende kommunen visar Ringshyttans IF och föräldrarna i Striberg.

- Jag tycker att det här verkar vara en förtroendefråga för majoriteten. Man litar inte på att föreningen och föräldrarna ska fixa det här, säger Tom Rymoen, M.

Ringshyttans IF har lämnat ett förslag där man åtar sig att rusta det som krävs och sedan hyra ut lokalen till kommunen för 100 000 kronor första året och därefter 50 000 kronor.

- Vi kan aldrig få en billigare barnomsorg än så. Men då måste vi ha förtroende för föreningen och föräldrarna, säger Tom Rymoen.

Camilla Andersson Larsson, V, tycker att det handlar om ansvar snarare än förtroende.

- Vi står fortfarande som kommun med ansvaret om det inte skulle fungera, säger hon.

William Grönlund, MP, tycker att det är konstigt att kommunen inte kan ge föreingen förtroende att rusta så att verksamheten kan få fortsätta.

- När det finns en sådan vilja och drivkraft så bör vi ta vara på den, säger han.

Nu fortsätter förvaltningens diskussioner med föräldrar och personal om alternativa lösningar för dem från hösten.

Mer läsning

Annons