Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konfirmander ordnar ungdomlig mässa

En mässa för ungdomar och av ungdomar. Det blir det i Nora kyrka i kväll.
– Men det finns ingen åldersgräns, säger Edit Vilhelmsson som är med och arrangerar.

Annons
I rampljuset. Alicea Wedin, Dennis Andersson, Edit Vilhelmsson och Jonatan Björkman är några av de tidigare konfirmander som är med och förbereder inför kvällens ungdomsmässa i Nora kyrka. På fredagseftermiddagen står bakande av nattvardsbröd på planeringen.

Det är församlingens konfirmander och ungdomsledare som satt ihop kvällens mässa som börjar klockan 19. Temat är ”Fotspår i sanden”.

Undervisningen är estetiskt inriktad och i år har konfirmanderna fått välja vilken grupp de vill ingå i: musik, dans eller teori.

Inför kvällens mässa har grupperna valt låtar och reflektioner som passar med temat. Dessutom medverkar kyrkans ungdomskör, under ledning av Marie Nordenmalm.

En hel del ungdomar är med i förberedelserna: 22 konfirmander och 16 ungdomsledare. Dessutom finns en ungdomsgrupp med tidigare konfirmander som deltar.

Gemenskapen, nya vänner och att de känner sig hemma i kyrkan. Det är anledningen till att de tidigare konfirmanderna Alicea Wedin, Dennis Andersson, Edit Vilhelmsson och Jonatan Björkman hållit kontakten med församlingen, berättar de.

– Att 16 av förra årets 24 konfirmander har kommit tillbaka som ledare är ett tecken på att vi har fått i gång ett ungdomsarbete som fungerar, säger Emily som är konfirmandassistent i Nora Bergslagsförsamling.

Mer läsning

Annons