Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkursade Holmkvist sålt

Konkursförvaltaren har nu sålt Holmkvist Bygg till ett annat byggföretag. Skulderna i konkursboet uppgår till 16,9 miljoner, varav en fordran från Windahls på närmare 14 miljoner. Så mycket har konkursen kostat och fördyrat bilhallsbygget, konstaterar Håkan Börgel, vd för Windahls.

Annons

Försäljningen har skett på anbud, och det byggföretag som köpte den konkursade verksamheten lade högsta budet, förklarar Peter Rader, konkursförvaltare. Det handlar om ett större byggföretag som genom köpet nu kommer att etablera sin närvaro på orten.

– De kommer att ha en lite annan inriktning än vad Holmkvist Bygg hade, förklarar han.

Konkursbouppteckningen är klar och prioriterade fodringsägare är banken och en bokföringsfirma. Tillgångarna i konkursboet är 3,5 miljoner och skulderna 16,9 miljoner. Därav drygt en miljon i leverantörsskulder och en skuld på 13,6 miljoner till Windahls. Beloppet till Windahls är tvistigt, förklarar konkursförvaltaren, eftersom Holmkvist har hävdat ett lägre belopp.

Men enligt Håkan Börgel är det ingen tvekan om att konkursen kostat honom 14 miljoner.

– Det är helt klarlagt ifrån vår advokatbyrå Glimstedt och vårt värderingsbolag Hifab AB.

Från början var det tänkt att bilhallsbygget skulle kosta runt 50 miljoner, men blir nu 14 miljoner dyrare, förklarar han. Det känns såklart inte bra, tycker Börgel.

– Sen går det rykten om att vi skulle vara orsaken till att Holmkvist gått i konkurs, men så är det inte. Det är ju vi som förlorat en massa pengar. Jag har varit för snäll och betalat för mycket pengar i förskott, säger han och menar att Holmkvist inte varit på byggplatsen sedan oktober förra året.

– Så vi har ju fått sköta bygget själva sedan dess, säger han.

Dessutom har konkursen medfört att bygget blivit två månader fördröjt, förklarar han. Bygget kommer att bli klart under försommaren.

– Vi räknar med att öppna någon gång i början på juni.

Mer läsning

Annons