Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumrånare anhållna

Strax innan stängningsdags på måndagskvällen rånade två yngre män Coop Konsum i Nora. 

Annons
- Jag är tacksam över att personalen som drabbades inte kom till fysisk skada och mest bedrövad över hur en människa kan göra något sådant här mot en annnan, säger Paul Dahlkvist, föreståndare för Coop Konsum i Nora.

Nära Norakorset ut mot riksväg 50 voltade de med flyktbilen och greps. De anhölls under natten.

Under tisdagsmorgonen öppnade Konsum som vanligt.

-  Jag var ledig, men fick veta om rånet igår kväll och kallades in för att jobba idag. Det är obehagligt och man är alltid beredd på att det kan hända något, säger en av Coop Konsums anställda.

-Vi väljer att ha öppet som vanligt eftersom ingen kom till fysisk skada. Personalen som jobbade igår kväll och drabbades tas om hand. Det har vi rutiner för med företagshälsovård, brottsofferjour med mera, säger butikschef Paul Dahlkvist.

Han konstaterar att den psykiska effekten av rånet kan man inte överblicka dagen efter, men efterföljande stödsamtal ska hjälpa den personal som utsattes för rånet.

- Först och främst blir jag så bedrövad över hur en människa kan göra något sådant här mot en annan människa. Sedan undrar man över sådana här pellejönsars förmåga till konsekvensanalys. Det finns inga kontanter i butiker numera. De fick bara med sig några kronor. Samtidigt är jag tacksam att personalen inte skadades fysiskt, säger Paul Dahlkvist.

De båda männen klev strax innan klockan 21 in på Coop Konsum i Nora. Med hjälp av en pistol tilltvingade de sig kontanter och två mobiltelefoner av personalen. De lämnade därefter platsen i en bil.

Vid Lilla Mon på länsväg 244 kördes bilen av vägen och voltade. När polis kom på plats fanns där två personer, kontanter, mobiltelefoner, vapen och maskering. Föremål och personer som med hygglig sannolikhet kan knytas till rånet.

Båda männen greps. En fördes till polishuset och den andra till sjukhus för kontroll. Under natten anhölls båda männen av åklagare, skäligen misstänkta för rån.

En av männen är 26 år gammal. Enligt vad vakthavande befäl Johan Wallenius uppgav i måndags kväll är han visserligen straffad sedan tidigare men är inte någon, för polisen, känd återfallsförbrytare.

Den andre mannen är 27 år gammal. Båda är hemmahörande i Örebro läns norra halva.

Som ett tillägg till rånet är mannen som körde bilen som kraschade även misstänkt för olovlig körning samt att kört bil drogpåverkaed.

Mer läsning

Annons