Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körläger avslutas med konsert

Ett 60-tal unga stämmor bildar i kväll en stor sommarkör när veckans körläger avslutas med konsert i Järnboås kyrka.

Annons
I kväll avslutas årets körläger i Järnboås med en stor konsert i kyrkan. Här övas det för fullt under Johanna Olofssons ledning.

Lovisa Larsson och Sara Lönnström har nyss slutat sexan och sjunger tillsammans med de äldsta lägerdeltagarna. De har varit med på körlägret i Järnboås i flera år.

– Vi tycker om att sjunga och här får man både sjunga och busa en del, säger Lovisa Larsson och berättar hur sent de var vakna under övernattningen.

Särskilt nervösa inför avslutningskonserten har tjejerna inte hunnit bli ännu.

– Fast jag är nog lite mer nervös för vissa av låtarna än för andra, säger Sara Lönnström direkt efter en repetition där Johanna Olofsson lärt ut en helt ny vers.

Sara Lönnström och Lovisa Larsson bor i Järnboås, men körlägret lockar deltagare från hela Nora och även från grannkommunerna. Lägret arrangeras av Jernboåsens kammarmusikförening tillsammans med Nora bergsförsamling. Årets tema är ”Svängigt, Härligt och Skönt!” vilket innebär att konserten innehåller en del gospelmusik men också bland annat musik från Taizé. Ny körledare, vid sidan av Marie Nordenmalm och Björn Eckerrot som medverkat tidigare år, är Johanna Olofsson.

– Jag jobbar bland annat som körledare, men mestadels då med sångare från konfirmandålder och uppåt. Här är deltagarna från sju till femton år. Det är ett väldigt stort spann, men det är härliga barn att jobba med och vi har vansinnigt roligt tillsammans, säger Johanna Olofsson.

Lovisa Larsson och Sara Lönnström från Järnboås gillar att sjunga och trivs med körläger på hemmaplan. Bakom dem syns Moa Thienemann.
Från sju till femton år är deltagarna vid körlägret i Järnboås. Oftast övar de gruppvis, men här sjunger alla tillsammans.

Mer läsning

Annons