Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körsångare längtar till lucia

Nu tändas tusen juleljus hörs över församlingshemmet när kyrkans ungdomskör övar tillsammans med Noras lucia och tärnor. Det gäller att sätta både toner och texter inför ett intensivt decemberprogram.

Annons

I samband med julmarknaden 6 december lottas Noras lucia. Årets kandidater heter Felicia Sjöquist, Felice Sidal, Frida Liljedahl, Hannah Petrikat, Edith Wilhelmsson, Therese Larsson och Emilia Oscarsson.Tillsammans ska de göra ett 20-tal uppträdanden på företag och äldreboenden.

– Det ska bli jättekul. Jag har sett fram emot att få vara med här. Det är så stämningsfullt, särskilt när vi sjunger Stjärngossarnas visa, säger Felice Sidal.

– Det är ett tufft program under några dagar, men det ska bara bli roligt, säger Felicia Sjöquist.

Lussandet börjar under julmarknaden och avslutas i samband med kröningen i Nora kyrka. I kyrkan får de sju flickorna sällskap av Nora ungdomskör, som de också repeterar tillsammans med inför lucia. I luciatåget den kvällen ingår också Nora kyrkokör, kyrkans barnkör, minikör och elever från Lärkeskolan.

På ungdomskörens övningar varvas luciarepetitionerna med sångträning inför konserten Vi sjunger in julen 21 december. I januari kommer ungdomskören att repetera musikalen Jesus Christ Superstar.

På vår Facebooksida, NA Bergslagen, finns ett filmklipp från övningen där du kan höra kören sjunga!

Mer läsning

Annons