Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur hela veckan i Järnboås

Det ordnas kulturvecka i Järnboås från lördag och veckan framåt. Det blir bland annat scouter, musik och sång.

Annons
Erik Rottier är en av de holländare som flyttat till Järnboås med sin familj. Erik är biolog och befinner sig regelbundet borta på olika internationella uppdrag. På torsdag kväll är han hemma och ska berätta om arbetet med riskförebyggande åtgärder i bland annat Guatemala.

Vecka 43 är det av tradition kulturveckor på Sveriges bygdegårdar. Älgjaktens stora rusch är över och höstmörkret har infunnit sig, berättar Järnboås bygdegårdsförenings kulturgrupp i ett pressmeddelande.

Svenska kyrkan, Järnboås SPF, Bygdegårdsföreningen och Adventkyrkan ansvarar för arrangemangen under veckan. Redan på lördagen inleds veckan med ett bildspel om ett år i Järnboås av fotografen Johanna Emming som visar bilder i församlingshemmet.

På söndagen är det öppet hus i Nyhyttans scoutstuga på förmiddagen och samma kväll ordnas allsångsgudstjänst i Järnboås kyrka. Mera sång och musik blir det på tisdag eftermiddag då Rolf Rondal sjunger och spelar visor i ett arrangemang av Järnboås SPF.

På torsdag kväll ska Erik Rottier, som är en av de holländare som flyttat till Järnboås med sin familj, berätta om det internationella arbetet med riskförebyggande åtgärder i bland annat Guatemala som han jobbar med. Risker är aktuella här hemma också och Erik hoppas på en engagerad diskussion efter föreläsningen

Den 25 oktober visas barnbio och på kvällen sker veckans andra globala föreläsning när Peter Gille berättar om sitt år som volontär på ön Pohnpei som är en ö i Micronesien.

Kulturveckan avslutas söndag eftermiddag med goda bakverk och marmelader på afternoon tea i Järnboås församlingshem där det också bjuds på musikunderhållning, avslutas pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons