Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturveckan i Viker sprangs igång

Kristina Roberto och Mattias Jansson, Örebro, vann liksom i fjol Vikers triatlon som inledde kulturveckan i Viker i lördags. Vann gjorde de med minutmarginal till tvåor och sedan treor, Noraborna Christina Ryngevall och Robert Källqvist samt Helena Yourstone och Johan Karbing.

Annons
Sommaridyll. Trettiosju startande klev i vattnet i Älvlången med varierande uttryck av njutning och allvar för det inledande simmomentet innan det var dags för cykling och löpning.Foto: Michael Landberg

– Jag skyller inte på något. Mattias Jansson är helt enkelt grym på att springa, säger Robert Källqvist.

I vattnet däremot var Robert ett helt travlopp före alla andra. Christina Ryngevall var för några år sedan ofta i topp på långdistanslöpningar.

– Det var länge sedan. Numera motionstränar jag bara och ställer upp ibland i sådana här tävlingar, säger Christina Ryngevall.

I år var det det tredje året för triatlon i Viker. 37 startade i år. Det var några färre än 2013. Sven Mundhenke är eldsjäl och tävlingsledare.

Från Frövi kom familjen Spjut/Tegelmark. Elisabeth Tegelmark hade cykelpasset, Erik Spjut tog löpningen och Samuel Spjut inledde i vattnet.

– Jag springer en del motionslopp och vi gör det för motionen och nöjets skull, säger Elisabeth Tegelmark.

Per Johan Lindberg var inte helt nöjd med att bli fotograferad efter simningen.

– Det var i mitt svåraste moment i triatlon, att få på skorna efter simningen.

Fotnot: resultat finns på webbadress vikertriathlon.wordpress.com/resultat

Nålsöga. Per Johan Lindberg.
FrövifAmiljelag. Erik Spjut, Elisabeth Tegelmark, och Samuel Spjut från Frövi IK var ett av fyra lag i Vikers triathlon.
Robert Källqvist
Kristina Ryngevall
Kristina Roberto
Sven Mundhenke

Mer läsning

Annons