Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans körer ger ut julskiva

Lagom till advent släpper Nora kyrkas körer en julskiva. Dubbel-cd:n är gjord i samband med förra julens tv-inspelningar i kyrkan och innehåller också ett album med bilder från inspelningen.

Annons
Skivsläpp. Nora kyrkas körer ger ut en julskiva med musiken från förra julens tv-inspelningar.

Häromkvällen samlades musiker och sångare ur kyrkokör och ungdomskör för en releasefest med glögg, julmusik och ett bildspel med fotografier som påminde dem om allt jobb de gjorde för ett år sedan som resulterat i skivan de nu håller i sin hand.

– Det ser ut som en platt liten sak, men den här skivan rymmer summan av ett enastående jobb vi gjort tillsammans under många år, säger körledare Marie Nordenmalm.

Det är första gången kyrkans körer ger ut en skiva. Marie Nordenmalm berättar att tv-inspelningen kändes så unik att de ville ta det tillfället i akt för att också göra en skiva. Ljudet fick de köpa från SVT, sedan har Björn J:son Lindh redigerat det och producerat den dubbel-cd som nu säljs tillsammans med ett påkostat fotoalbum med bilder från inspelningen.

”Extra kul”

– Det är extra kul att det är en liveinspelning. Det ger en äkta känsla, säger Emelie Appelgren som både medverkar som solist och i ungdomskören.

Hon tycker att inspelningen för tv och julskiva är ungdomskörens bästa prestation någonsin.

– Det är väldigt stort och roligt att få vara med om en sådan här inspelning med så duktiga musiker och solister, säger Barbro Vennerström.

Fyra program

Tillsammans med Mayvor Bengtsson ler hon åt minnet av tv-producenten som för ett år sedan gång på gång sa ”Det var så bra, meeen ...”

– Ibland var det vi som sjöng fel, andra gånger var det ljus eller något helt annat som blev galet. Det var bara att ta om igen. Det tog två dagar att spela in fyra tv-program och en skiva, säger Barbro Vennerström.

– Nu längtar jag hem till soffan för att få mysa och lyssna igenom hela skivan, säger Mayvor Bengtsson.

Någon av körmedlemmarna pratar om skivan som årets julklapp i Nora, och Liisa Eriksson ska skicka en ända till Seattle.

– Till min mans kusin. Hon är ofta hemma runt jul och hör hur jag övar eller sjunger julsånger i kyrkan. Hon frågar alltid om vi inte har en skiva hon kan köpa. Nu har vi det!

Ellen Sjölander och Emelie Appelgren från ungdomskören tycker att det känns kul att äntligen få julskivan i sin hand.
Barbro Wennerström och Mayvor Bengtsson tycker att det är stort att få vara med och göra en julskiva.

Mer läsning

Annons