Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärkemara lockade många

– Det känns bra nu när jag väl har gått i mål och fått lite vatten, säger Leo Hedmark och gör tummen upp. Han pustar ut i skuggan efter att ha sprungit årets Lärkemara.

Annons
På upploppet. Klasskompisarna Emmie Kling Vieweg och Leo Hedmark går båda i årskurs fem. De hade valt att springa den 2,5 km långa slingan vid Digerberget på tid och klockade in på strax över 13 minuter.

Vilken den exakta tiden blev visste han ännu inte, det skulle deltagarna få reda på vid en medaljutdelning lite senare på dagen. Men någonstans strax över 13 minuter klockade han in på och det var han nöjd med.

– Ja varför inte, men jag kunde fått en bättre tid om jag inte gått ut så hårt i början. Jag sprang allt vad jag kunde och det gjorde att jag tappade mycket i slutet av loppet, säger Leo Hedmark.

Loppet är tradition på Lärkesskolan sedan många år tillbaka och skolans alla elever hade promenerat från skolan på Hitorp till Digerberget för en heldag i solskenet så här veckan före sommarlovet.

– Det är ungefär 140 elever som är med i dag, berättar rektor Olof Jacobsson. Loppet är 2,5 km och eleverna får välja om de vill ha tidtagning eller inte.

– Det viktigaste är att man är med och rör på sig, men många vill springa på tid, säger

Erik Eriksson, klassföreståndare för årskurs ett.

Före loppet var det gemensam uppvärmning. Dock på en lite för grundläggande nivå, enligt fotbollsspelaren Leo Hedmark.

–- Nästa år är det jag som håller i uppvärmningen.

Det lovade rektor Olof Jacobsson att hålla i minnet.

Mer läsning

Annons