Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsmäss med bondetema

Till helgen är det dags för kvalitetsmarknaden Larsmäss i Järnboås. I år med Grus i Dojjan, bondetema och dragkamp mellan byarna.

Annons
Solweig Björåsen, Anna-Carin Andersson och Carina Larsson hässjar hö vid Finnsjöstrand. Helgens Larsmäss har ett bondetema med bland annat höskrindeturer och en utställning av gamla redskap.Bild: MALIN ERIKSSON

I år är det bondetema med en mängd gamla föremål och redskap som användes förr i jordbruket, det mesta inlånat från boende i trakten. Pinnharv, mjölkkrukor, höräfsa, fotografier, separator och mycket annat, dessutom en riktig höhässja på gammalt vis och möjlighet för barnen att få åka höskrinda efter häst.

Klä gärna ut er

– De som vill får gärna klä sig i stil med bondetemat. För bäst utklädda barn finns pris att hämta, uppmanar bygdegårdsföreningens ordförande Anna-Carin Andersson.

Nytt för i år är också dragkamp mellan byarna i Järnboåsbygden.

Bredd i programmet

Med över 120 försäljare, musik, artister, skapartält för barn, hantverk, minimässa, karusell och sockervadd, bågskytte, veteranmopeder och mycket annat hör Larsmäss till kommunens största evenemang.

Under lördagen uppträder bandet Jack Daniels och Systrarna K (Karin och Åsa Karlson) från sydnärke.

Och på söndag är det proggbandet Grus i Dojjan som intar scenen. De har hållit på i över 40 år.

Larsmäss är öppet 11–17 båda dagarna.

Mer läsning

Annons