Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledningen tappar mycket erfarenhet

När ekonomichef och personalchef går i pension försvinner stor erfarenhet och kompetens. Både socialchefen och bildningschefen är också nya, så kommunchefen blir ensam kvar från gamla ledningsgruppen.

Annons

Just nu annonserar Nora kommun efter både ny ekonomichef och ny personalchef. Nuvarande chefer Lars-Göran Gawelin och Kerstin Folkesson går i pension efter många år.

– Det är absolut ingen önskesituation att mista dem båda två samtidigt, men nu råkar det vara så att de är av samma ålderklass, säger kommunchef Jan Norlund.

Ansökningstiden för tjänsterna går inte ut förrän om ett par veckor. Men så här långt ser intresset ut att vara större för att ansvara för kommunens anställda än för att ta hand om kommunens ekonomi.

– I dag har vi tre gånger så många sökande till personalchefstjänsten, så det kan bli tufft att få tag i en ekonomichef, säger Jan Norlund.

Under det senaste året har Nora kommun fått både ny socialchef och ny bildningschef. Det betyder att stora delar av ledningsgruppen nyligen bytts ut. Jan Norlund är snart ensam kvar av gamla ledningsgruppen.

– Det är ett enormt tapp på erfarenhet, och många processer måste startas om. Samtidigt finns det fördelar med att få in nya ögon i ledningen i samband med en ny organisation, säger Norlund.

Du stannar några år till?

– Det har jag inga kommentarer till.

Mer läsning

Annons