Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekfull tioåring i nya lokaler

Nu firar omtyckta familjecentralen Pirayan tioårs-jubileum. Dessutom har Pirayan nu egna lokaler som invigdes i dag med bandknytning, precis som vid starten 2004.

Annons
Födelsedagsbarn. Lovelin Carlsson med Alma Turesson vid sin sida fyller ett år på lördag och då blir det kalas berättar pappa Tony Carlsson.

Här är det ingen tvekan vad föräldrarna tycker om familjcentralen.

– Kanon! Det här ett bra häng för mammor, säger Karin Karlsson med dottern Alice Karlsson fyra månader.

– Och pappor, tilllägger hon strax.

Det händer något nästan varje dag och så finns alltid kunnig personal på plats, berättar hon.

– Och det blev ännu bättre med nya lokaler. Här måste man vara mer med barnen. Det är flera olika rum, förut var det bara ett stort. Nu följer föräldrarna med barnen till de olika rummen, förklarar Ellinor Welamsson med dottern Thea Rauséus.

– Det är jättekul att träffa andra mammor och pappor och för barnen att träffa andra barn, det stimulerar. Sen kan man få tips och råd, förklarar Erika Lindahl, med dottern Meja Pettersson, drygt tre månader.

Det är ett samarbete mellan landstinget och kommunen berättar samordnaren och specialpedagogen Anne Svedin som varit med sedan starten 2004 och delar på en heltidstjänst med socionomen Ann-Kristin Hedmark och förskolläraren Catrin Ohlsson. Toppen med egna lokaler tycker de.

Träffpunkt. Att barn och föräldrar träffas är en stor del av tanken med verksamheten, som Erika Lindahl med Meja Pettersson och Emma Karlsson med Wilmer.
Nya lokaler. De nya lokalerna bidrar också till att föräldrarna är med sina barn mer än i den förra jättestora lokalen, berättar Ellinor Welamsson med dottern Thea Rauséus, fyra år.
Välbesökt. Familjecentralen brukar dra 20-40 barn och föräldrar varje dag, här Alvin Samadov och Ayan Samadova med mamma Maila Qardazova.
Lekfull personal. Fest med ballonger och tårta såklart när familjecentralen fyller tio. Ann-Kristin Hedmark, Catrin Ohlsson och Anne Svedin delar på en heltidstjänst.

Kort om familjecentralen Pirayan

Mötesplats för familjer med barn upp till sex år.

Öppet 9-12 måndag, tisdag, onsdag (babycafé), torsdag i vårdcentralens bottenvåning, Malmgatan 4, granne med Hjernet.

Helt kostnadsfritt.

Invigningen av lokalerna gjorde BUN-ordförande Per Andreasson och landstingsråd Marie-Louise Forsberg-Fransson med bandknytning istället för klippning.

Läs mer om familjecentralen här.

Mer läsning

Annons