Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions pryder Nora med grangirlanger

Lions Club Nora har under november trotsat regnvädret och begett sig ut i skogen för att samla granris. 400 meter grangirlanger är resultatet som de nu ramar in butikerna med inför julskyltningen på söndag.

Annons
400 meter grangirlanger ska Lions Club Nora sätta upp innan julskyltningen på söndag.

I år tar Lions i Nora ett ansvar för att skapa julstämning i centrum genom att dekorera med grangirlanger, ett pyntande som kan komma att bli en tradition.

– Jag stal idén från Lions i Bohuslän, säger Börje Griph som fick omedelbart gensvar från medlemmarna i den egna klubben när han lade fram det på förslag.

– Ja, vi kände genast att det här var något för oss.

Köpmännen i Nora ställde sig också positiva till idén.

– Det var ett hundraprocentigt deltagande när jag gick runt och sålde in grangirlangerna.

400 meters grangirland, sålda för 40 kronor metern.

– Det är oförskämt billigt om man tänker på hur mycket tid vi lagt ned, men det är ett sätt att sälja in idén, säger Börje Griph och försäkrar att intäkterna förstås går oavkortat till välgörenhet.

Storgatan, Prästgatan

och torget kläs därmed i granris.

– Det är vi daglediga som håller på nu, men vi får nog ta ett kvällsgäng också för att hinna med allt innan söndag, säger Börje och berättar att det framför allt är roligt att göra något tillsammans.

En bit bort hjälps Lasse Svensson, Peter Walden och Göte Fransson åt att sätta upp granris vid apoteket.

– De som gått förbi tycker att det blir fint, säger de.

Tur med vädret. Solen sken på Börje Griph och hans hund när de gemensamt prydde butiksfönstren på Prästgatan med granris. – Nu får gärna vädret också hjälpa till med julstämningen på söndag och ge oss lite snö, säger Börje Griph.Foto: Sofia Gustafsson
Lasse Svensson är egentligen höjdrädd, men för julstämningens skull är han beredd att ge sig upp på stegen.
Göte Fransson, Peter Walden och Lasse Svensson hjälps åt att sätta upp grangirlangerna som Lions i Nora pryder centrum med inför julskyltningen på söndag.
Göte Fransson håller upp girlangen med en kratta medans Lasse Svensson fäster den ovanför fönstret.
Inne på Ärta Pärta är Lisa Jansson nöjd med hur grangirlangerna blev att se ut när de pryder hennes butiksfönster. - Det är fint, säger hon.

Mer läsning

Annons