Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löptävling för stora som små

Både små och stora löpare tog sig runt elljusspåren kring Norvalla IP i söndags. Då höll IFK Nora sin årliga löpartävling Annaloppet.

Annons
Flög fram. Iris Sandén Alin satsade hårt och vann sin klass, flickor 7 år. Efteråt gav hon sitt omdöme om loppet:

Fjortonåriga Hanna Karlsson, från arrangörsklubben IFK Nora, tränar friidrott två gånger i veckan. Hon är ute och springer så gott som varje dag.

– Jag vill bli bra på tävlingar. Jag har hållit på med löpning sedan jag var sex år och när jag blir äldre skulle jag vilja åka på träningsläger i Kenya, säger hon i väntan på att få springa 2,5 kilometer i klass F15.

Från sju till vuxna

Annaloppet är en tävling som är öppen för alla åldrar, från sjuåringar till vuxna.

Jonas Öhrn från IF Start i Örebro hade med sig hela familjen till Nora. De två sönerna Hugo och Filip tävlade, medan mamma och pappa hejade på.

– Vi tränar löpning allihopa och barnen håller också på med orientering. Det är en enkel sport som man kan träna när man har tid. Jag gillar att tävla mot mig själv och känslan av att jag orkar springa, säger Jonas.

IFK Noras friidrottssektion stod för arrangemanget. Innan start var tävlingsledningen lite orolig över deltagarantalet.

– Jag hoppas att fler anmäler sig. I fjol hade vi 61 deltagare och vi får vara glada om vi kommer upp i den siffran. Kanske blir en del löpare skrämda av att det är en tävling, säger kassör Bengt Nilsson.

Hanna var nöjd

Efter sitt lopp var Hanna Karlsson nöjd.

– Det gick bra, för jag vann. Vi var två tjejer som tävlade mot varandra. Vi startade tillsammans med några andra klasser och jag kom först, säger hon.

Tävlingsslingan tycker hon var bra, men delvis ansträngande.

– Det kändes ganska okej, men på ett ställe går det jättemycket uppför och där är det alltid jobbigt.

Mer läsning

Annons