Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet för M är 7 eller 8 mandat

Från samarbetet med Socialdemokraterna går Moderaterna nu till kommunval med ett helt eget valprogram.– Och vi ser självklart helst en borgerlig partisamverkan i Nora efter valet, säger Tom Rymoen (M).

Annons

M lyfter i sitt valprogram fram många olika frågor som de anser är viktiga för Noras utveckling. Ett införande om Lagen om valfrihet, LOV, framhålles till exempel. Likaså att Tullbacken rustas till seniorboende och aktivitetslokaler för daglig verksamhet. M vill också att fler aktörer stimuleras till att starta olika former av barnomsorg.

Tryggheten för invånarna är en annan valfråga och M vill att polisstationen i Nora är bemannad och att orten har synliga poliser med lokalkännedom. Bostadsbyggande och att bättre förutsättningar skapas för ett varierat utbud av bostäder för alla åldersgrupper framhålles också.

I valet 2010 backade M från 6 mandat till 5.

– Vi förlorade väljare till Norapartiet. Denna mandatperiod har vi visat väljarna att vi tar ansvar för kommunen genom samverkan och kompromisser.

– Nu hoppas vi på 7 eller 8 mandat i valet. Och vi vill i första hand se ett samarbete med de borgerliga partierna. Men det är omöjligt att i dag förutspå valresultatet och det kan komma att krävas andra partisamarbeten för att få en fungerande majoritet och den diskussion är vi beredda att ta i så fall efter valet.

Mer läsning

Annons