Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många års rutin bakom deras flagga

Ås skola är inne på sitt åttonde år med Grön flagg.– Det känns viktigt att barnen får med sig ett tänk om hur man tar hand om jorden, säger Lisa Ohlén Jacobson, förskolepedagog.

Annons
Förskoleklassen på Ås skola visar upp flera av de arbeten de gjort i skolan för att bli certifierade enligt den eftersträvansvärda Gröna flaggen.

”Ta hand om miljön och låt den vara grön”, det är barnen i förskoleklassen på Ås skola som i kör skanderar ramsan de lärt sig i och med arbetet med Grön flagg.

– Avgaser från bilar och flyg är inte bra för djur och natur, säger Oliver Ringhald och berättar att han bett sin mamma att inte åka så mycket bil längre.

Årets tema är klimat och energi.

– Vi har hunnit gå igenom de teman som finns redan så nu får vi börja om, det händer så mycket med naturen och miljön så det gör inget, säger Lisa Ohlén Jacobson.

Det var hon som för åtta år sedan tog initiativet till att Ås skola skulle börja arbeta med Grön flagg.

– Intresset för det här är stort både från barn, föräldrar och andra lärare.

Barnen i förskoleklassen har inom årets tema bland annat byggt en vindflöjel, ett kretslopp i miniatyr och funderat över Earth Hour.

– Man kan spela spel och äta glass under den timmen, det tar ingen energi, säger Saga Hagberg som hade en plan för nedsläckningen.

– Vi vill inte skrämma upp barnen över att jorden förstörs utan förklara vad vi kan göra som är bra, säger Lisa.

Mer läsning

Annons